Wout Brama ontmoet Ruiz: "Met Bryan is die band nog specialer"

Wout Brama, Bryan Ruiz en Ron Jans
Wout Brama, Bryan Ruiz en Ron Jans Foto: © Sportfoto-oost/Ron Jonker

FC Twente is naar Costa Rica afgereisd voor de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz. De selectie van de Tukkers maakte dinsdag al kennis met de oud-speler van FC Twente, die de training in San José bezocht. Wout Brama trof met Ruiz een oude bekende.

"Met spelers uit het kampioensjaar heb je iets, omdat je samen als leeuwen hebt gevochten om dat kampioenschap binnen te halen", zegt Brama in gesprek met de Tubantia. "Je werkt weken onder grote druk met elkaar, je bent heel close en dat schept een band voor het leven en met Bryan is die band nog specialer, omdat hij ons zoveel heeft gegeven."

Brama heeft altijd genoten van Ruiz, ook als mens. "Het mooiste aan hem was zijn nederigheid. Hij was in Twente de held, bijna elke week verschenen er verhalen over hem waarin stond hoe goed hij wel niet was. Maar hij is zich daardoor nooit anders gaan gedragen en bleef bescheiden. Die combinatie ben ik nooit tegengekomen en dat maakt hem uniek. Eigenlijk was hij met die wapperende haren ook een soort stripfiguur waarbij alles lukte."

De routinier kan zich vooral de thuiswedstrijd tegen Feyenoord herinneren. "Toen Bryan een kwartier voor tijd klaar stond om in te vallen gebeurde er iets dat ik nooit zo in ons stadion heb gevoeld", aldus Brama. "Ook wij als spelers merkten dat er iets speciaals ging gebeuren en dat voelde je in het veld ook aan Feyenoord. Na de eerste actie van hem, deinsden ze meteen terug. En uiteraard maakte Bryan vlak voor tijd de winnende goal."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand