Wout Brama op de weg terug: "We hebben nog iets meer tijd nodig"

Wout Brama traint in Costa Rica
Wout Brama traint in Costa Rica Foto: © Orange Pictures

Wout Brama hoopt in de tweede seizoenshelft nog van waarde te zijn voor FC Twente. De ervaren middenvelder is herstellende van een blessure, maar is wel met de Tukkers meegereisd naar Costa Rica.

"Het gaat de goede kant op", zegt Brama over zijn eigen situatie in gesprek met RTV Oost. "Ik heb nog wel wat stappen te maken, dus ik ben nog niet helemaal in de groep. Kan wat kleine dingetjes meedoen, maar nog niet volledig. Operatie is goed gelukt, ik herstel goed. Alleen we hebben nog iets meer tijd nodig."

Brama kan niet volop meetrainen, maar geniet wel in Costa Rica. "Ja, is wel echt mooi hoor. Het is nog bijzonderder dan ik vooraf had gedacht", geeft hij aan. "Ik zat om me heen te kijken en dan ben je hier voor die afscheidswedstrijd van Bryan, die bij ons natuurlijk zo groot is. Die ons een soort van kampioen gemaakt heeft en dan is hij hier ook nog een hartstikke groot merk je bij iedereen die je spreekt. Het is een andere heldenverering dan we in Nederland gewend zijn, moet ik zeggen. Wel echt leuk om te merken."

Brama heeft een speciale band met Ruiz. "Ik heb met Bryan natuurlijk wel een hele bijzondere tijd gehad bij FC Twente", legt hij uit. "Die twee jaar, het was niet superlang, maar wel een hele intensieve periode met veel succes. Dan heb je wel een band voor het leven. Als je successen bereikt met ploeggenoten waar je zo mee gestreden hebt, waar je onder druk mee hebt gestaan, maar samen doorheen bent gekomen en unieke prijzen hebt gepakt, dan schept dat wel een speciale band."

De routinier is vol lof over Ruiz. "Elke week belangrijk zijn, krantenkoppen die elke week over hem schreven en dan toch zo down to earth zijn, met beide benen op de grond blijven, normaal zijn dingen doen, totaal niet uit de hoogte, niet arrogant, heel bescheiden, hard werken, echte professional, heel fijn in de omgang, geen grootspraak. Ik kan nog wel even doorgaan, maar zo is hij en zo was hij ook."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand