Wout Brama op de weg terug: "We hebben nog iets meer tijd nodig"

Wout Brama traint in Costa Rica
Wout Brama traint in Costa Rica Foto: © Orange Pictures

Wout Brama hoopt in de tweede seizoenshelft nog van waarde te zijn voor FC Twente. De ervaren middenvelder is herstellende van een blessure, maar is wel met de Tukkers meegereisd naar Costa Rica.

"Het gaat de goede kant op", zegt Brama over zijn eigen situatie in gesprek met RTV Oost. "Ik heb nog wel wat stappen te maken, dus ik ben nog niet helemaal in de groep. Kan wat kleine dingetjes meedoen, maar nog niet volledig. Operatie is goed gelukt, ik herstel goed. Alleen we hebben nog iets meer tijd nodig."

Brama kan niet volop meetrainen, maar geniet wel in Costa Rica. "Ja, is wel echt mooi hoor. Het is nog bijzonderder dan ik vooraf had gedacht", geeft hij aan. "Ik zat om me heen te kijken en dan ben je hier voor die afscheidswedstrijd van Bryan, die bij ons natuurlijk zo groot is. Die ons een soort van kampioen gemaakt heeft en dan is hij hier ook nog een hartstikke groot merk je bij iedereen die je spreekt. Het is een andere heldenverering dan we in Nederland gewend zijn, moet ik zeggen. Wel echt leuk om te merken."

Brama heeft een speciale band met Ruiz. "Ik heb met Bryan natuurlijk wel een hele bijzondere tijd gehad bij FC Twente", legt hij uit. "Die twee jaar, het was niet superlang, maar wel een hele intensieve periode met veel succes. Dan heb je wel een band voor het leven. Als je successen bereikt met ploeggenoten waar je zo mee gestreden hebt, waar je onder druk mee hebt gestaan, maar samen doorheen bent gekomen en unieke prijzen hebt gepakt, dan schept dat wel een speciale band."

De routinier is vol lof over Ruiz. "Elke week belangrijk zijn, krantenkoppen die elke week over hem schreven en dan toch zo down to earth zijn, met beide benen op de grond blijven, normaal zijn dingen doen, totaal niet uit de hoogte, niet arrogant, heel bescheiden, hard werken, echte professional, heel fijn in de omgang, geen grootspraak. Ik kan nog wel even doorgaan, maar zo is hij en zo was hij ook."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
17/12
Sparta Rotterdam
14:30
FC Twente
za
13/01
FC Twente
18:45
AZ
za
20/01
NEC
16:30
FC Twente
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
za
3/02
FC Twente
16:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 15 46 45
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand