Wout Weghorst gespot bij FC Twente: "Dat zou echt heel leuk zijn"

Wout Weghorst op de tribune bij FC Twente
Wout Weghorst op de tribune bij FC Twente Foto: © Screenshot via: ESPN

Wout Weghorst (31) zag FC Twente zondagmiddag in eigen huis met 0-1 verliezen van FC Utrecht. Erik Dijkstra vond het mooi dat de Oranje-international op de tribune zat in De Grolsch Veste en hij hoopt dat het in de zomer tot een transfer komt.

"Ik zou dat echt geweldig vinden!", vertelt de presentator bij de Bureau Sport Podcast op NPO Radio 1. "Weet je waarom ik dat zo mooi vind? Ik ben een hele grote FC Twente-supporter en Wout Weghorst had vroeger gewoon een jaarkaart! Die stond gewoon op de tribune bij FC Twente! Hij heeft altijd gezegd dat het een droom in zijn leven is om ooit in de spits te staan bij FC Twente", weet Dijkstra.

"Met die maniakale gekte van Wout Weghorst kan Twente, als het dan nog een paar gerichte aankopen kan doen en het team nog enigszins bij elkaar kan houden, denk ik meedoen om het kampioenschap", vervolgt hij enthousiast. Zijn collega Frank Evenblij acht dat scenario ook niet ondenkbaar. "Dat zou echt heel leuk zijn. Ik denk dat Wout Weghorst in de eredivisie sowieso een ontzettend leuke en goede aanvulling zou zijn. Het is een type Michiel Kramer die nog beter kan voetballen", constateert hij.

Weghorst heeft bij Burnley nog een contract tot medio 2025 en de Engelse club staat na 25 competitiewedstrijden op een teleurstellende negentiende plek in de Premier League. De kans is dan ook aanwezig dat Burnley gaat degraderen. Of dat (ook) gevolgen heeft voor de toekomst van Weghorst, is nog onbekend. Hij is dit seizoen verhuurd aan Hoffenheim en hoopt in de zomer eerst nog met het Nederlands elftal mee te doen aan het EK in Duitsland. Weghorst wordt op 7 augustus 32 jaar.

Lees meer:
0 reacties