"Wout Weghorst is sowieso een verrijking voor de Eredivisie"

Wout Weghorst staat open voor een terugkeer bij FC Twente, dat de spits uit Borne dolgraag wil vastleggen. Nicky van der Gijp vindt Weghorst een 'grote aanwinst' voor de Eredivisie.

In de dagelijkse podcast van FC Afkicken wordt de mogelijke komst van Weghorst besproken. "Het is in principe een van de eerste spitsen van het Nederlands elftal, hoe je dat ook wendt of keert", reageert Nicky Bartens bij FCA Daily. "Heel veel mensen hebben een haat-liefde-verhouding met hem, maar hij is de afgelopen tijd wel gewoon een van de kopstukken van Oranje geweest. Hij heeft best wel veel belangrijke goals gemaakt en ook best veel gespeeld. Ik denk dat het sowieso een verrijking voor de Eredivisie is, zeker voor FC Twente ook wel."

Simon Cziommer, de zaakwaarnemer van Weghorst, liet deze week weten dat de spits het heel mooi zou vinden om bij FC Twente af te sluiten. "Als je ziet op de manier waarop dat gaat... Als het op die manier kan, dan denk ik dat dat alleen maar heel mooi is", aldus Bartens. Weghorst is na zijn successen bij Oranje op het WK en zijn tijd bij Manchester United wel een beetje naar de achtergrond verdwenen.

"Maar ik was in maart in Turkije en daar werd ik in Istanbul meteen enorm aangesproken van: Wout Weghorst, Besiktas, Besiktas", vult Bart Obbink aan. "Daar staat hij er nog heel goed op en als ik zei dat ik uit Nederland kom, werd Weghorst meteen genoemd." De 31-jarige Weghorst werd door Burnley verhuurd aan Besiktas, maar wilde graag weg uit Turkije toen Manchester United zich meldde. Dit seizoen speelt de spits, die nog een eenjarig contract heeft bij Burnley, op huurbasis bij Hoffenheim. 

Lees meer:
0 reacties