"Wout Weghorst kan niet zeggen van: Ik kom dan wel naar Twente"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © BSR Agency

FC Twente is nog altijd in de race om Wout Weghorst. De spits van het Nederlands elftal zou echter ook in de belangstelling staan van Ajax, maar heeft zelf nog niet gereageerd op de interesse van de Amsterdammers.

"Wout heeft zich volledig gericht op het EK, dat heeft hij gevisualiseerd. En de clubs, die heeft hij terzijde geschoven", vertelt Leon ten Voorde in De Ballen Verstand van de TC Tubantia. Collega Fardau Wagenaar houdt er een duidelijke mening op na wat een overstap van Weghorst naar FC Twente betreft. "Laten we wel zijn, voor FC Twente is het nu of nooit met Weghorst. En voor Weghorst zelf ook. Hij is in de dertig, dus over twee jaar kan hij niet nog een keer naar Twente gaan. Als hij zijn droom wil najagen, dan is dit het enige moment."

"Dat ben ik helemaal met je eens", reageert Ten Voorde. "Het is niet zo dat hij nu kan zeggen van: 'ja, ik kom over twee jaar wel'. FC Twente is niet afhankelijk van Wout Weghorst, dat de poorten alleen maar open gaan als hij dat wil. Hij kan nu weg bij Burnley en hij is 31, dit is het enige moment. Hij moet zijn eigen keus maken."

"Maar als hij nu naar Ajax gaat, dan is voor heel veel Twentenaren het boek 'Weghorst' wel dicht. Toch?" haakt Wagenaar opnieuw in. Ook deze mening deelt Ten Voorde. "Dat zou inderdaad wat ongeloofwaardig zijn. Maar nogmaals, hij is nergens in het openbaar ingegaan op de naam Ajax. En hij zegt zelf ook steeds dat wij het als media steeds voor hem invullen. En daar heeft die jongen wel gelijk in", aldus de FC Twente-watcher.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand