Wout Weghorst naar Ajax of FC Twente? "Rond de vijf miljoen euro"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © Orange Pictures

Ajax wil FC Twente aftroeven en stunten met de komst van Wout Weghorst, zo bevestigt nu ook Mike Verweij op de website van de Telegraaf. De verslaggever laat echter weten dat de club uit Amsterdam (nog) niet op pole-position ligt. 

"Weghorst, die nog een jaar onder contract staat bij Burnley en volgens insiders een prijskaartje van rond de vijf miljoen euro om zijn nek heeft, wordt in de Johan Cruijff ArenA gezien als de ideale opvolger van Akpom", schrijft hij. "De 1,97 meter lange spits uit Borne wordt in augustus 32 en heeft daardoor geen restwaarde, maar is door de jaren heen een garantie voor doelpunten en assists gebleken", weet Verweij.

"Hoewel iedereen er binnen de technische leiding van de club van overtuigd is dat Weghorst bij Ajax een sensatie kan worden, is de deal gecompliceerd", benadrukt hij. "Weghorst zit namelijk in de wachtkamer. De Amsterdammers willen Akpom onder geen beding voor 1 augustus laten gaan. Die dag staat de return van de tweede voorronde van de Europa League op het programma en de Engelsman is onmisbaar", aldus Verweij.

"Haalt het Nederlands elftal de kwartfinale van het EK, dan komen Brobbey en Weghorst op 5 of 6 juli nog in actie en dan zijn zij – vanwege de twee of drie weken vakantie die zij moeten hebben – in Europees verband niet beschikbaar voor Ajax", legt de clubwatcher uit. "Om nog maar te zwijgen over een halve finaleplaats (9 of 10 juli) of finaleplaats voor Oranje (14 juli). De vraag is dus of Weghorst geduld kan betrachten", constateert Verweij. 

"In het Kerst-interview in De Telegraaf zei de doelpuntenmachine te dromen van een transfer naar FC Twente. De Tukkers zijn nog altijd in de race voor de scorende streekgenoot. Maar dat zij inmiddels op andere borden schaken, verraadt dat ook zij rekening houden met de interesse van Ajax. De tijd kan in het voordeel van FC Twente werken, omdat zij wel nu al kunnen handelen", aldus Verweij, die weet dat Ajax een transfer van Brian Brobbey na het EK mogelijk niet kan weigeren. "Daarom is het logisch dat technisch directeur Alex Kroes al met Weghorst en diens zaakwaarnemer Simon Cziommer sprak. Regeren is vooruitzien."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand