Wout Weghorst naar FC Twente? "Hij had de kleedkamer verbouwd"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © BSR Agency

Wout Weghorst werd onlangs gelinkt aan een eventuele overstap naar FC Twente. De Tukkers lieten Manfred Ugalde deze winter vertrekken en huren Myron Boadu, maar hij keert komende zomer weer terug naar Monaco. Maar past Weghorst wel bij FC Twente?

"Er is geen speler van Oranje die zoveel tegenstrijdigheid oproept als Wout Weghorst uit Borne", schrijft Ten Voorde in de TC Tubantia. "Je hebt als supporter net afscheid genomen van de knuffelbeer Wout Brama en dan krijg je de irritante Wout Weghorst er voor terug: dat is nogal een verschil. Je weet nu al wat Johan Derksen gaat roepen."

"Al valt het gedrag van Grote Wout nog altijd mee in vergelijking met dat van de man die De Snor dag-in, dag-uit op tv blijft verdedigen: Matthijs van Nieuwkerk", gaat de journalist verder. "Wout is gek, Matthijs slachtoffer. Volgens mijn informatie heeft Wout nooit een medespeler over de tafel gesleept, de rechtsback aan zijn haren getrokken, of blaffend geëist dat de linkspoot op de knieën moest omdat hij een bal niet had breed gelegd."

"Ik sluit alleen niet uit dat hij na zo’n sofwedstrijd als bij NEC de kleedkamer had verbouwd", vervolgt Ten Voorde. "Dat zou je nog kunnen duiden als een staaltje winnaarsmentaliteit. Je haalt met Wout Weghorst wel iets in huis, om dat zo maar eens te zeggen. En daar moet je als club, medespeler, staf en supporter wel mee om kunnen gaan."

"En ja, ook als pers. Laat ik het maar zeggen zoals het is: de band van de regionale media met onze international is net zo warm als die met Gertjan Verbeek. Hoewel het theater bij Weghorst nooit ver weg is, geloof ik oprecht in zijn liefde voor FC Twente. Wat je ook van van zijn eventuele komst naar FC Twente vindt: de gedachte prikkelt en fascineert. Het is alleen nu, of nooit", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties