Wout Weghorst naar FC Twente? "Ze lagen zelfs samen op de kamer"

Weghorst juicht na zijn goal in de Johan Cruijff Arena
Weghorst juicht na zijn goal in de Johan Cruijff Arena Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft zich vrijdag al weten te versterken met Sayf Ltaief, maar de Tukkers hopen ook nog altijd op de komst van Wout Weghorst. Aanvoerder Robin Pröpper denkt dat de Oranje-international 'gif en bravoure' kan toevoegen aan de selectie. 

"Tuurlijk, hij heeft bewezen dat hij dat in zich heeft", vertelt hij op de website van VI. "Alleen: ik vind dat het er dit seizoen ook al uit had kunnen komen bij ons. We zijn soms misschien wat te lief geweest. Hebben toch nog te veel rondgelopen met het gevoel: we spelen wel tegen Ajax, we spelen wel tegen PSV. Had niet gehoeven. We hebben de kwaliteiten en de karakters in onze selectie, die stap hadden we al kunnen zetten. Dat zít al in deze groep", aldus Pröpper.

"Maar natuurlijk hoop ik op weer een kwaliteitsimpuls, dat is hartstikke belangrijk om verder te kunnen groeien. Wout heb ik nog een paar weken meegemaakt bij Heracles Almelo. Tijdens mijn eerste voorbereiding daar zat hij nog bij de club", blikt hij terug. "En hij heeft meerdere keren met mijn broer Davy samengespeeld in het Nederlands elftal. Ze lagen samen op de kamer zelfs. Dus ik ken Wout, ik weet wat hij kan. Hij heeft vaak genoeg laten zien welke kwaliteiten hij in huis heeft. Maar of hij ook echt bij ons kan komen spelen, dat is niet aan mij", besluit Pröpper, die weet dat Arnold Bruggink en Jan Streuer de touwtjes in handen hebben. 

Lees meer:
0 reacties