Wout Weghorst naar Twente? "Ze gaan deze week met Burnley praten"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © Pro Shots

Wout Weghorst wordt al enige tijd gelinkt aan een overstap naar FC Twente. De spits wil zelf graag spelen in De Grolsch Veste en lijkt een langer verblijf bij Burnley ook niet te zien zitten. De Engelse club verhuurt hem momenteel aan het Duitse TSG Hoffenheim.

"Volgens mij staat hij op zeven goals en vier assists", vertelt Nicky van der Gijp in de FC Afkicken Daily. "Ik heb zijn data weleens bekeken en in het meevoetballen staat hij heel erg hoog in de lijstjes. Qua goals valt het dus best wel mee. Maar dat is ook wat we van Weghorst kennen."

"Hij heeft bij Manchester United 31 wedstrijden gespeeld, wat nog best wel bizar is, maar daar heeft hij ook maar 2 keer gescoord", gaat de zoon van de oud-voetballer René van der Gijp verder. "En toch vond Ten Hag hem best wel belangrijk. Maar dat lag dan aan de intensiteit en het drukzetten en hij speelde daar gewoon op 'nummer-10'. Maar hij speelde wel gewoon bij Manchester United. We zeggen weleens van: 'dit is er eentje voor Andere Tijden Sport', maar hier kun je echt een aflevering over maken."

"Simon Cziommer heeft net gezegd dat ze deze week gaan praten met Burnley. Horen wat de plannen zijn. Hij heeft nog een jaar contract, maar ik kan me niet voorstellen dat hij daar wil blijven. Ze zijn ook net gedegradeerd. Hij ging toen naar Burnley omdat hij per se Premier League wilde spelen. Toen die club de vorige keer degradeerde wilde hij ook direct weg", aldus Van der Gijp.

Lees meer:
0 reacties