"Wout zal de FC Twente-supporters toch niet echt teleurstellen?"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © BSR Agency

Hugo Borst had geen hoge pet op van Wout Weghorst, maar de columnist is onder de indruk hoe de boomlange spits zondag de bevrijdende 2-1 maakte voor het Nederlands elftal tegen Polen. In zijn column in het Algemeen Dagblad overweegt Borst zijn excuses aan te bieden aan Weghorst.

Borst vindt het FC Twente-target namelijk 'eikelwaardig'. "Dat je altijd zo ontroerd bent als het volkslied speelt - met je hand op je hart, als een patriottistische Zuid-Amerikaan, gatverdamme", schrijft Borst. "Dat je je anderhalf jaar geleden in Qatar onsterfelijk belachelijk maakte nabij Lionel Messi. Dat je zo'n aansteller bent, op het kinderlijke af, met pruillipjes en gefronste wenkbrauwen, onderdeel van circus Weghorst."

Borst gaat nog even door en wijst daarbij ook naar FC Twente. "Dat je teleurgesteld bent omdat je dit toernooi geen basisspeler bent. Dat je altijd weet waar de camera staat. Dat je kritische journalisten veracht. Dat je een wappie was en vast bent, een gevaar voor de gezondheid van beïnvloedbare mensen. Dat je je droom (FC Twente) verloochent door ineens bij Ajax te willen spelen", aldus de columnist, die kort na de invalbeurt van Weghorst terug moet komen op zijn woorden. 

"Terecht. Ik speelde met vuur", geeft Borst aan. "Tegen Canada en IJsland deed je hetzelfde: invallen en in no time scoren. Daar heb je patent op. Dat is - ik krijg het bijna niet uit mijn vingers, die nu en dan aarzelend boven het toetsenbord hangen - een kwaliteit."

"Ik blijf, bleef, blijf, bleef maar hangen in mijn ergernissen en vooroordelen", vervolgt Borst. "Kijk naar je eigen onhebbelijkheden, Borst. Het is tijd voor een daverend sorry, een mea culpa. Maar dan denk ik: Wout zal toch niet alsnog een basisplaats opeisen? Wout zal zijn kinderen toch wel (hebben) laten inenten? Wout zal de supporters van FC Twente toch niet echt teleurstellen? Geef me nog twee poulewedstrijden en ik denk dat een noodzakelijk sorry volgt, Wout."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand