Wullaert naar FC Twente Vrouwen? "Stap binnen Nederland kan"

Tessa Wullaert in actie namens Fortuna Sittard
Tessa Wullaert in actie namens Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Fortuna Sittard neemt na dit seizoen afscheid van Alieke Tuin en Charlotte Hulst. De twee tekenden vorige week bij FC Twente Vrouwen. Ook het contract van topscorer Tessa Wullaert loopt af, terwijl de toekomst van de Limburgse club onzeker is.

Wullaert vestigde afgelopen vrijdag nog een nieuw record, door zeven keer te scoren tegen Telstar. Of ze volgend seizoen dat record in Nederland weer wil gaan verbreken? "Dat kan. Ik probeer altijd mezelf te verbeteren en het beter te doen dan eerder", zegt ze bij ESPN. "Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws, dus waarom niet?"

De Belgische topspits is momenteel topscorer van de Azerion Vrouwen Eredivisie en ze hoopt dat natuurlijk vast te houden. Dat is voor Wullaert echter niet het belangrijkste. "Ik hoop dat we als team minstens als vierde eindigen en dat we elke wedstrijd goed aanpakken. Dan probeer ik mijn job als aanvalster te doen. Als dat goals maken is, dan is dat mooi. Maar de teamprestatie is het belangrijkste. Als die goals komen en ik word topscorer, dan is dat mooi meegenomen."

Of Wullaert al weet waar haar toekomst ligt? "Een stap binnen Nederland kan. Ik weet het nog niet. Alles ligt nog open. Maar ik ben er nog niet echt mee bezig. Het is de job van mijn manager om dat te doen. Mijn job is om goals te maken. Daar probeer ik de focus op te leggen. Ik vind Nederland wel leuk, ik ben dichtbij huis. Als de balans goed is, dan voel ik mij ook goed op het veld."

Wullaert werd eerder al gelinkt aan FC Twente Vrouwen, Juventus en clubs uit de Verenigde Staten.

Lees meer:
0 reacties