Younes Namli naar FC Twente of FC Utrecht? "Een goede kerel"

Younes Namli namens PEC Zwolle
Younes Namli namens PEC Zwolle Foto: © Pro Shots

Gerry Hamstra is vorige week begonnen aan zijn nieuwe baan als technisch directeur bij PEC Zwolle. De 53-jarige bestuurder, die in het verleden onder meer werkzaam was bij SC Heerenveen en Ajax, legt uit waarom PEC zo goed bij hem past.

"Het was een reëel verhaal. Ik weet waar ik instap", begint Hamstra in De Stentor. "Ik heb nagedacht over een stap naar het buitenland. Vind perspectief, ontwikkeling en plezier belangrijk, maar het moet ook goed voor je gezin zijn en dit past daarbij. Over het algemeen zat ik lang bij een club, ik zoek altijd iets waar ik perspectief zie."

Hamstra vervolgt: "Het plaatje klopte. Ze weten waar ze hier vandaan komen, weten wat mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Ik heb het herstelplan vooraf gezien. Mijn voordeel is dat ik al bijna alles gedaan heb in het voetbal, was trainer van FC Emmen, deed scouting, was jeugdtrainer en hoofd jeugdopleiding. Als een hoofd jeugdopleiding of een hoofdtrainer onder druk staat, weet ik hoe dat is."

Bij PEC Zwolle was Younes Namli afgelopen seizoen de grote uitblinker, maar de creatieve linkspoot - die in de belangstelling staat van FC Twente en FC Utrecht - kan vanwege een aflopend contract transfervrij vertrekken. "Ik ken hem van SC Heerenveen, een goede kerel. Dat we hem graag willen houden, is duidelijk. Maar dat bespreek ik graag eerst met hem zelf", besluit Gerry Hamstra over de Deens-Marokkaanse dribbelaar. 

Lees meer:
0 reacties