Younes Taha koos voor andere club dan Twente: "Dan ga je denken"

FC Twente wist zich afgelopen zomer te versterken met Younes Taha. De Marokkaanse aanvaller leek lang op weg naar Union Saint-Gilloise, maar koos uiteindelijk toch voor de club uit Enschede.

"Ik had eigenlijk al gekozen. Ik zei tegen mijn zaakwaarnemer: 'We gaan gewoon naar België, ik heb de keuze al gemaakt.' Ik was toen nog niet bij Twente geweest", blikt Taha terug voor de camera's van Eredivisie Morocco. "Mijn zaakwaarnemer zei: 'Kom, we gaan gewoon naar Twente toe, we gaan kijken hoe het daar is. Ook al heb je je keuze al gemaakt, doe het voor mij. Alleen even kijken."

Taha en zijn zaakwaarnemer werden uitgenodigd voor een gesprek en kregen kaarten voor de play-offwedstrijd tegen SC Heerenveen. "Ik zat hier in het stadion en dat was niet normaal. Mijn zaakwaarnemer en mijn broer praatten tegen mij en ik hoorde ze niet eens, ik hoorde alleen maar publiek die aan het schreeuwen was. Dan ga je als speler ook denken: het lijkt me wel vet om daar te spelen."

"Dan ga je ook kijken naar Europees voetbal, je gaat ook in Europa spelen. Dat zijn wel keuzes waar je over nadenkt. Uiteindelijk ben ik blij met de keuze die ik heb gemaakt", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties