Youri Regeer legt uit: "Dat sprak me heel erg aan bij FC Twente"

Youri Regeer
Youri Regeer Foto: © Pro Shots

Youri Regeer maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar FC Twente. De verdediger annex middenvelder had na gesprekken met de club uit Enschede al snel zijn keuze gemaakt.

"De gesprekken met eerst Jan Streuer en later ook Arnold Bruggink waren heel prettig", zegt hij tegenover Voetbal International. "Ze hadden al direct een heel compleet beeld van me en een plan om beter te worden. Natuurlijk konden ze geen speelminuten garanderen, dat kan nooit, maar het vertrouwen sprak me wel heel erg aan. Ik was blij dat het snel rondkwam en ik me op de eerste dag van de voorbereiding in Enschede kon melden."

"Ik heb al met al zes fijne jaren bij Ajax gehad", vervolgt Regeer. "Het is de club waar ik als jochie mee opgroeide en fan van was, maar in het laatste jaar heb ik ervaren dat mijn eigen pad een andere afslag moest krijgen. Met FC Twente kwam een mooie nieuwe club op mijn weg en daar ben ik heel blij mee."

Toch gaat zijn oude club, die dit seizoen dramatisch presteert, hem nog wel aan het hart. "Dat doet wel pijn, daar ben ik eerlijk in. Zoals een paar weken geleden, toen Ajax laatste was in de Eredivisie en Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Dat mag toch nooit gebeuren. Dat Ajax een keer geen kampioen wordt, dat kan gebeuren, maar dan moet de club nog wel bovenin spelen."

"Dat was altijd normaal, maar is dit seizoen opeens geen vanzelfsprekendheid meer. Als ex-Ajacied doet dat wel pijn. Nee, ik heb nooit gedacht: Had ik nu nog maar bij Ajax gespeeld, dan was ik wel basisspeler geweest. Dat weet je namelijk nooit. Vorig jaar dacht ik ook dat ik kans maakte, maar speelde ik ook niet. Ik hoop dat ze er snel weer bovenop komen. Maar dat het een moeilijk jaar is, is wel duidelijk", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand