"Youri Regeer moet daar natuurlijk sowieso niks doen bij Brobbey"

Youri Regeer bij de spelersbus van FC Twente
Youri Regeer bij de spelersbus van FC Twente Foto: © Pro Shots

De 1-1 die Ajax maakte in het duel met FC Twente was volgens Leon ten Voorde een frappante goal. Een luchtje van buitenspel kleefde eraan, al moet de ploeg van Joseph Oosting zich daar niet achter verschuilen.

De 1-1 viel uit een vrije trap nadat Youri Regeer op het randje van de zestien een overtreding maakte, in eerste instantie werd een penalty gegeven. "Regeer moet daar natuurlijk sowieso niks doen bij Brobbey", opent Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Brobbey gaat naar de andere kant van het veld, het strafschopgebied uit. Blijf erbij weg. Dan komt de 1-1. De gegeven penalty wordt teruggedraaid, dan denk je: gelukkig. En dan vliegt die vrije trap erin."

Een opvallend moment volgde daaruit. "Die vrije trap zat wel een luchtje aan. De VAR ging kijken naar buitenspel, Brobbey stond absoluut geen buitenspel en kon vrij inkoppen. Maar als je de beelden ziet dan blijkt dat Mannsverk Hilgers blokt, alleen hij staat wel vijf centimeter buitenspel", weet Ten Voorde.

"En de vraag is of dat hinderlijk buitenspel is of niet. Van Boekel was de VAR en die heeft er de laatste weken vaak naast gezeten. Maar als je hem zelf maakt dan zeg je dat het niet hinderlijk is. Je had hem kunnen affluiten, maar Oosting zei ook dat FC Twente daar niet naar moest kijken", besluit Ten Voorde

Lees meer:
0 reacties