Zaakwaarnemer Vlap: "Michel gaat er in salaris enorm op achteruit"

FC Twente versterkte zich afgelopen zomer definitief met Michel Vlap. De overgang van de aanvallende middenvelder, die onder contract stond bij Anderlecht, ging niet zonder slag of stoot. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Roderik van Kerkhof.

"FC Twente zag de potentie van Michel", zegt Van Kerkhof bij Boost Eleven Podcast. "Hij had daar natuurlijk 'maar' vijf goals gemaakt, maar ze hadden ook gezien dat er veel potentie in zat. Michel werd eigenlijk iedere wedstrijd beter en de trainer en technisch directeur hadden er vertrouwen in. Anderlecht had al gezegd dat ze over ieder bod na zouden denken. Dan krijg je een bedrag mee waar je aan moet denken en dan zegt FC Twente: we willen hem wel hebben, maar voor anderhalf miljoen minder. Dan heb je een uitdaging."

Vlap kreeg daarnaast bij Anderlecht een veel hoger salaris. "Dan ontstaat er een puzzel", legt Van Kerkhof uit. "Anderlecht wil anderhalf miljoen euro meer hebben dan dat FC Twente wil betalen. Michel gaat er in salaris enorm op achteruit. Als hij bij Anderlecht blijft, dan hebben zij behoorlijk wat salaris te betalen in twee jaar. Misschien gaat hij niet bij de twee posities op dat middenveld horen. Dan is het wel een erg dure bankzitter. Die puzzel moet je dan met elkaar maken. Wij hebben daarin als partij opgetreden die geprobeerd heeft om alledrie de belangen bij elkaar te krijgen."

"Het is het afwegen van belangen, daar begint het mee", vervolgt Van Kerkhof. "Niemand mag gezichtsverlies lijden en iedereen moet het intern kunnen verkopen. Dus Anderlecht moet kunnen verkopen dat hij voor een bepaald bedrag weggegaan is en dat ze dan bespaard hebben op salaris. Bij FC Twente heeft de directie een bepaald blaadje meegekregen waarmee ze mogen werken. Die moeten ook terug naar de raad van commissarissen."

"En je hebt ook nog de portemonnee van Michel Vlap, die bepaalde kosten die hij per maand maakt ook gedekt wil zien. En dan heb je nog het sportieve. Want hij wilde heel graag bij FC Twente voetballen. Dus ook dat moet je voor elkaar zien te boksen. Die drie partijen is een moeilijke puzzel", besluit de zaakwaarnemer.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand