"Zal me niet verbazen als FC Twente onze witte moslim oppikt"

Davy van den Berg aan de bal in Deventer
Davy van den Berg aan de bal in Deventer Foto: © Pro Shots

Remco Regterschot maakt zich zorgen over de teleurstellende resultaten van PEC Zwolle. De club uit Overijssel staat na 26 competitiewedstrijden op een dertiende plek, maar het gat met RKC Waalwijk een Excelsior bedraagt slechts zes punten.

"We hebben geen hoogvliegers, de rode streep nadert en de kritiek op onze coach (Johnny Jansen, red.) zwelt aan", schrijft de verslaggever in De Stentor. "Deels terecht, hij neemt niet altijd de beste beslissing, maar onze vriend Louis van Gaal zou niet veel meer punten uit dit goedwillende, maar beperkte elftal hebben geperst", aldus Regterschot, die verwacht dat de beste spelers in de zomer mogelijk zullen vertrekken.

"Ik heb begrepen dat PEC Zwolle nog wel een paar jaar op de financiële blaren moet zitten van het vreugdevuur dat hier ooit brandde. Dus: geen geld, weinig mogelijkheden", constateert hij. "We moeten ons daardoor richten op kneusjes en huurlingen en zullen sterkhouders voor weinig tot niets het stadion zien uitlopen. De aasgieren van FC Twente cirkelen alweer boven de Ceintuurbaan, rammelend met een zak vol gemeenschapsgeld", stelt Regterschot.

"Zal me niet verbazen als FC Twente binnenkort onze witte moslim oppikt", voorspelt hij. "Mag ik dat liefdevol zeggen over Davy van den Berg? Jawel, toch? Ik zag trouwens op ESPN Tien jaar terug voorbijkomen. Beelden van een speeldag uit het seizoen 2013/2014: PEC - NEC (3-3), met een goeie Joey van den Berg, Thomas, Boer, Klich en Saymak. Het seizoen waarin we leuk, aanvallend speelden, Europees voetbal haalden en Ajax met 5-1 afdroogden in de bekerfinale. Toen was het vernederen van Amsterdammers nog heel ongewoon", blikt Regterschot terug.

Lees meer:
0 reacties