"Ze vroegen of ik pinchhitter wilde worden achter Blaise Nkufo"

Blaise Nkufo
Blaise Nkufo Foto: © Orange Pictures

Niki Leferink speelde zijn gehele carrière in de eerste divisie als aanvaller, daar scoorde hij vrij vaak. Een stap naar de Eredivsie was dan ook dichtbij. FC Twente zocht contact met de aanvaller. Tot een transfer kwam het niet.

"Het zijn andere mensen die dat moeten beoordelen. Ik denk altijd dat je krijgt wat je verliest. Na mijn vertrek bij Go Ahead belde FC Twente me op. Ze vroegen of ik pinchhitter wilde worden achter Blaise Nkufo", opent hij bij De Oosttribune Amateurpodje. "Dat ging op het laatste moment toch niet door".

Wel is hij bekend met een echte clubman van FC Twente: Jan van Staa. "Ik werkte onder hem in de jeugd van Heracles. Ik was mij eigenlijk helemaal niet bewust van het feit dat ik ooit het betaalde voetbal kon halen. Maar hij zei tegen mij: 'Als jij niet binnen twee jaar in het eerste speelt heb je het niet goed gedaan.'

"En dat heeft zo'n indruk op mij gemaakt. Toen ben ik er ook in gaan geloven, daarvoor was ik daar niet zo mee bezig. Hij maakte me er echt van bewust dat ik in een stadion kon spelen tussen vier lichtmasten", besluit Leferink.

Lees meer:
0 reacties