Samenvatting: FC Twente Vrouwen pijnlijk onderuit tegen Ajax

De zegereeks van FC Twente Vrouwen is ten einde. De ploeg van trainer Joran Pot ging zondag in De Grolsch Veste pijnlijk onderuit tegen rivaal Ajax Vrouwen: 0-3.

FC Twente Vrouwen wilde zondag de voorsprong op Ajax uitbreiden naar twaalf punten en kreeg daar in de openingsfase zeker kansen voor. Zo trof Caitlin Dijkstra, die fit genoeg was om te starten nadat ze afgelopen woensdag geblesseerd uitviel, trof de lat. Daarna werden ook Marisa Olislagers en Renate Jansen gevaarlijk namens de Tukkers.

Toch viel de goal aan de andere kant. Isa Kardinaal vond Romée Leuchter met een fraaie pass en de spits bleef, oog in oog met Daniëlle de Jong, koel: 0-1. Die treffer kwam eigenlijk uit de lucht vallen, aangezien Ajax Vrouwen nog niet écht gevaarlijk was geworden. Een kwartier later viel ook de tweede Amsterdamse goal.

Leuchter kopte op de lat, waarna de compleet vrijstaande Nadine Noordam de 0-2 kon maken. De tweede tegentreffer deed pijn bij FC Twente Vrouwen, dat daarna een beetje de weg kwijt leek te zijn. In de 72e minuut volgde ook nog de derde Ajax Vrouwen-treffer. Invalster Jonna van de Velde zorgde voor een nog grotere vreugde bij de ploeg van coach Suzanne Bakker.

Een écht slotoffensief van de thuisploeg kwam er niet. Liz Rijsbergen was nog wel dichtbij de 1-3, maar die poging ging net over. Zodoende zegevierde Ajax Vrouwen met 0-3 en gaat FC Twente Vrouwen voor de eerste keer dit seizoen onderuit. Het verschil tussen beide clubs is nu zes punten, in het voordeel van FC Twente Vrouwen.

Scoreverloop:
25' 0-1
Romée Leuchter
38' 0-2 Nadine Noordam
72' 0-3 Jonna van de Velde

Opstelling FC Twente Vrouwen: De Jong, Vliek, Te Brake (46’ Auée), Dijkstra, Olislagers, Peddemors (63’ Van Dooren), Kapteijn, Van Ginkel, Jansen, Ziemer (70’ Oude Elberink), Rijsbergen (83’ Carleer)

Opstelling Ajax Vrouwen: Van Eijk, Kardinaal, De Sanders (74' I. Hoekstra), Spitse, De Klonia, Van Gool (85' Sabajo), Yohannes (63' Van de Velde), Noordam, Grant, Leuchter (85' Tolhoek), Jansen (63' Keukelaar)

Lees meer:
0 reacties