"Zelfs het vorige FC Twente kon niet tippen aan dat bedrog"

Joop Munsterman
Joop Munsterman Foto: © Pro Shots

Vitesse gaat misschien failliet en daarmee gaat er een grote club verloren voor de Eredivisie. Sjoerd Mossou ziet bij Vitesse vergelijkbaar mismanagement als in de tijd van Joop Munsterman bij FC Twente, maar stelt dat de Arnhemmers nog een stapje verder zijn gegaan.

"Daarvoor heb je niet één megalomane geldschieter nodig, of één incapabel bestuur, maar een compleet peloton van idioten, duistere types en doldwaze luchtfietsers. Je moet als club niet slechts een paar jaartjes ver boven je stand leven, maar dik twintig jaar lang", opent Mossou in een column voor het Algemeen Dagblad.

"Alleen daarom al is dat melodramatische gedoe over de aanstaande degradatie van Vitesse zo lachwekkend", vervolgt Mossou. "Nog nooit in de afgelopen halve eeuw was het zo volkomen terecht dat een club degradeerde als in dit specifieke geval. Zelfs het vorige FC Twente kon niet tippen aan het bedrog, de blunders en financiële doping die in Arnhem al decennialang gemeengoed zijn."

Dat de Arnhemmers ons gaan verlaten is dan ook niet zo'n ramp, stelt Mossou. "Shit happens: Vitesse is in niets groter of belangrijker dan pakweg FC Groningen, Willem II, NEC, NAC, ADO Den Haag of Sparta. Het werd deze eeuw uitsluitend een subtopper doordat het structureel de meest krankzinnige tekorten opstapelde, die vervolgens vanuit Velp, Tbilisi, Moskou of New York werden bijgelapt."

Lees meer:
0 reacties