"Zerrouki en Wieffer zouden volgens hen nooit profvoetbal halen"

Ramiz Zerrouki en Mats Wieffer
Ramiz Zerrouki en Mats Wieffer Foto: © Orange Pictures

Mats Wieffer staat nadrukkelijk in de belangstelling van Feyenoord. Hoe anders was dat jaren geleden toen hij bij FC Twente op een dood spoor belandde.

Wieffer en de doorgebroken Ramiz Zerrouki behoorden bij FC Twente tot het elftal van Theo ten Caat. Elke ochtend stonden ze maar met een klein groepje op het veld, als ze geluk hadden waren het er acht. "Er werd door niemand van het eerste elftal naar ons omgekeken", vertelde Zerrouki destijds.

Ten Caat zag toen al de potentie bij de twee talenten. "Mats en Ramiz staken er ver bovenuit, die verdienden het om bij de eerste selectie te zitten, maar niemand zag het of wilde het zien", aldus de voormalig trainer van FC Twente.

"De één (Zerrouki, red.) had het verkeerde loopje, de ander (Wieffer, red.) vonden ze een zeur. Ja, Mats kan soms zeuren als hij een slechte bal krijgt, maar het is maar net hoe je daarmee omgaat", vindt de oefenmeester.

"Ik vond dat die jongens waren uitgeleerd bij mij, maar ik kwam er bij Marino Pusic, Gonzalo Garcia en Ted van Leeuwen niet doorheen", vertelt Ten Caat tegen Leon ten Voorde van de Tubantia. "Die jongens gingen nooit het betaalde voetbal halen, kreeg ik steevast te horen."

"Andere spelers mochten soms wel met het eerste trainen, Ramiz en Mats bleven altijd bij mij achter. Bij een groepje dat steeds kleiner werd. Het is aan Evert Bleuming te danken dat die jongens bij FC Twente nog een contract kregen", besluit de oud-trainer van de talenten.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand