"Zerrouki is een goede speler, maar waarom zouden ze hem halen?"

Ramiz Zerrouki
Ramiz Zerrouki Foto: © Orange Pictures

Mats Wieffer speelde zondagmiddag een sterke wedstrijd voor Feyenoord in de Klassieker tegen Ajax (1-1). Door het sterke spel van de oud-speler van FC Twente lijkt Ramiz Zerrouki momenteel niet nodig in De Kuip.

"Ik vond hem heel erg goed", zegt Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Hij is zo comfortabel en voegt ook voetballend wat toe. Het is niet de man van de acties, maar hij heeft wel diepgang en speelt de bal elke keer heel simpel naar dezelfde kleur. Het oogt ogenschijnlijk eenvoudig, maar dat is juist het moeilijkste. Hij maakt het voor Kökcü gewoon eenvoudiger om te voetballen, want hij krijgt een balletje net even wat eerder."

NOS-commentator Arno Vermeulen vraagt zich af of Feyenoord zich nog wel moet melden voor Zerrouki. "Zerrouki vinden we een goede voetballer, maar waarom zouden ze dan Zerrouki halen?", vraagt hij zich af. "Ze hebben Timber ook nog." Rafael van der Vaart haakt in: "Daar ben ik het wel mee eens. Je gaat iemand dan toch niet voor acht of negen miljoen, waarschijnlijk wordt het tien, halen als je dit al in huis hebt?"

Ibrahim Afellay is ook vol lof over Wieffer. "We hebben vaak genoemd dat Aursnes gemist wordt bij Feyenoord, maar deze jongen heeft wel bewezen dat hij die rol optimaal kan invullen", meent de oud-PSV'er. "Het is natuurlijk zijn derde wedstrijd. Vorige week hadden we nog twijfels, omdat het tegen kleinere ploegen was. Maar tegen Ajax heeft hij zich bewezen. Nu kan je wachten, want Timber is ook fit. Zoals het middenveld bij Feyenoord nu staat, Ajax had niets te vertellen. Feyenoord was heer en meester op het middenveld."

Naast Zerrouki wordt ook Mees Hilgers al lange tijd aan Feyenoord gelinkt. Volgens Vermeulen is de 21-jarige verdediger wel klaar voor een stap hogerop. "Ik heb Mees Hilgers gezien bij FC Twente (tegen FC Utrecht, red.), maar die kan ook wel naar die clubs hoor", doelt hij op de Nederlandse topclubs.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 29 72 78
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 29 23 52
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand