Zerrouki kan niet meekomen bij Feyenoord: "Werd eruit gelopen"

Het seizoen in de vaderlandse Eredivisie loopt bijna ten einde. Ramiz Zerrouki kwam bijna een jaar geleden over van FC Twente naar Feyenoord, maar heeft de hoge verwachtingen nog niet kunnen waar maken. Dat ziet ook clubwatcher Martijn Krabbendam.

De door FC Twente opgeleide middenvelder schopte het niet verder dan veertien basisplaatsen en elf invalbeurten. Krabbendam laat in FC Rijnmond het volgende weten over Zerrouki. "Hij heeft in zijn eerste jaar heel veel moeite gehad, omdat hij bij Twente op een iets andere manier speelde dan bij Feyenoord", zegt Krabbendam bij FC Rijnmond.

Ook Arne Slot gaf zijn mening over het spel van Zerrouki, na afloop van de winstpartij op NEC Nijmegen. "Als we de bal verloren, vond ik dat er met enige regelmatig een countersituatie volgde. Dat is voor Ramiz denk ik net even wat anders dan in zijn periode bij Twente, waar het op een aantal momenten veel behoudender was, dat ze massaal terugzakten. Nu moet hij in grote ruimtes verdedigen, daar zit zijn grootste verbeterpunten. Aan de bal is hij over het algemeen heel zuiver, hij ziet goede oplossingen en heeft een goede crosspass, maar in countersituaties, lopende situaties, kan hij nog een stap maken."

Dennis Kranenburg, die ook is aangeschoven, was eveneens niet zo positief over Zerrouki. "Ik vond op een gegeven moment het middenveld wel minder. Als Feyenoord de bal niet had, dan werd Zerrouki er een aantal keer makkelijk uit gelopen. Dat leverde kansen op voor NEC, waarop Bijlow vervolgens zijn werk goed deed. Zerrouki heeft natuurlijk niet het vertrouwen gekregen, dat zal ook meespelen."

Lees meer:
0 reacties