Zerrouki krijgt verbeterpunt te horen: "Anders dan bij FC Twente"

Ramiz Zerrouki
Ramiz Zerrouki Foto: © BSR Agency

Ramiz Zerrouki kende zondag een lastige wedstrijd op bezoek bij NEC. Volgens Arne Slot moet de middenvelder beter worden in het verdedigen van grote ruimtes. Dat zei de coach na afloop op de persconferentie.

"Ik weet niet of Ramiz een lastige wedstrijd speelde. Maar het ging, ook in de eerste helft waarin wij heel dominant waren en vooral in de eerste aanvalsopbouw heel goed waren... Dat vind ik als trainer mooi om te zien, daar besteden we veel aandacht aan", begint Slot, geciteerd door VoetbalPrimeur.

De trainer gaat verder: "Dan bel ik straks mijn vader en die zegt: Ik weet niet waar jij het over hebt, maar ik heb weinig voor de goal gezien. Dus leuk dat jullie die aanvalsopbouw goed doen, maar ik zit toch te kijken voor de kansen en voor de goals. Dat konden we beter doen."

"Ook nog eens, als we de bal verloren, dan vond ik dat er met enige regelmaat een countersituatie volgde. Dat is voor Ramiz, denk ik, net even wat anders dan in zijn periode bij Twente", geeft Slot aan. "Daarin is het op een aantal momenten veel behoudender. Nu moet hij in grote ruimtes verdedigen."

"Daar zit zijn grootste verbeterpunt. Aan de bal is hij over het algemeen heel zuiver. Maar in counter- en lopende situaties vind ik dat hij een stap kan maken", wijst Slot naar zijn pupil.

Lees meer:
0 reacties