Ziyech zorgt voor verbazing: "Zou me juist een beetje distantiëren"

Hakim Ziyech
Hakim Ziyech Foto: © Pro Shots

Hakim Ziyech bracht onlangs een bezoek aan Quincy Promes. De voormalig ploeggenoten waren samen in Moskou en de hereniging werd vastgelegd. Bij een van de foto's schreef Ziyech 'carte blanche'.

Sjoerd Mossou vindt dat een 'zeer slecht signaal' en ook kickbokser Rico Verhoeven heeft daar zijn bedenkingen bij. Maandag werd Promes veroordeeld tot 1,5 jaar cel voor het neersteken van zijn neef. Ook is hij verdachte in een drugshandelzaak. "Mensen zeggen dat het een blijk is van loyaliteit. Dat klopt natuurlijk deels. Maar volgens mij kun je op heel veel verschillende manieren loyaal zijn", reageert Mossou bij Jinek op het onderschrift van Ziyech.

"Je kunt ook loyaal zijn naar een vriend zonder een dikke middelvinger op te steken naar iedereen. Er stond bij 'carte blanche', zo van: we hebben schijt aan wat er allemaal aan de hand is. Dat vond ik een zeer slecht signaal van Ziyech", aldus de journalist.

Ook Verhoeven plaatst er zijn vraagtekens bij: "Het is een keuze. Ik zou het niet doen, ik zou me juist een beetje distantiëren van de situatie, totdat de feiten daadwerkelijk boven tafel komen." Mossou reageert: "Veel spelers hebben dat ook gedaan. Veel vrienden van Promes kozen ervoor om even in de luwte te blijven, zonder per se de vriendschap op het spel te zetten. Je hoeft niet van de daken te schreeuwen dat je er schijt aan hebt en dat je zijn beste vriend bent. Dat kun je ook gewoon met onderling contact doen."

Lees meer:
0 reacties