FC Twente op zondagavond: "Er is aanzienlijk minder gedronken"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente ontving zondagavond AZ in De Grolsch Veste. De aftrap vond pas plaats om 20:00 uur en dat tijdstip werd niet door elke supporter positief ontvangen.

De Tukkers versloegen AZ met 2-1 en dus was het uiteindelijk toch een lekker toetje van het weekend. "De mensen die gisteravond in het stadion waren die hebben om 10 uur niet meer gedacht dat de wekker de volgende dag om zeven uur ging", vertelt voetbalverslaggever Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand.

"FC Twente speelt het liefste op vrijdagavond. Dat hebben ze zelfs wel eens bij de KNVB aangevraagd. Daarna is de zaterdagavond. De KNVB en ESPN zijn tot een schema gekomen waarin FC Twente bijna nooit op de favoriete avond speelt. Dat is heel merkwaardig. Dan kom je op de zondag uit. Zondagavond acht uur is voor heel veel supporters een heel vervelend tijdstip", zegt Ten Voorde.

Toch waren er ook positieve kanten. "Ik heb gisteren ook de andere kant meegekregen. Bij mijn club zijn best veel jongens die op zondagmiddag voetballen en die een seizoenskaart hebben bij FC Twente. Die betalen veel geld, maar missen veel wedstrijden omdat FC Twente op zondagmiddag speelt. Zondag konden ze hun eigen wedstrijd spelen, dronken ze een paar biertjes in de kantine en konden daarna naar FC Twente."

De vraag was wel of er meer of minder bier werd gedronken dan normaal in De Grolsch Veste. "Er is aanzienlijk minder gedronken dan bij andere wedstrijden", aldus Ten Voorde. "Hielden ze dan toch rekening met de maandagmorgen", vraagt Ralph Blijlevens. "Ja, de FC Twente-supporters hebben wel een verantwoordelijkheidsbesef. Die weten wel dat er op maandagmorgen bij de baas geleverd moet worden", lacht Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand