"Zonde voor de hele club dat Jans heeft besloten om te stoppen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Mathias Kjølø beleeft een uitstekend eerste seizoen bij FC Twente. De Noor maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar FC Twente. In Eindhoven had de middenvelder weinig uitzicht op speelminuten. Bij FC Twente bewees hij dit seizoen al vele malen zijn waarde voor de ploeg van Ron Jans.

Het vertrek van Jans kwam voor Kjølø ook als een verrassing. "Heel jammer", stelt de jeugdinternational in De Twaalfde man. "Ik leer veel van hem. Hij is een erg goede trainer en ook nog eens een fantastische persoonlijkheid. Het is zonde voor het team en de hele club dat hij heeft besloten te stoppen."

Kjølø speelt bij FC Twente als controleur op het middenveld. Hij geeft aan dat hij op alle plekken op het middenveld uit de voeten kan en het liefst van box tot box speelt. "Ik heb een goed loopvermogen", analyseert hij. "Niet zozeer om het lopen zelf, maar meer om in de juiste positie te komen. Ik vind het prettig om de bal in de voeten te hebben en mijn team te helpen met verdedigen. Ik probeer ook altijd om te communiceren met mijn medespelers om me heen."

Ook weet de middenvelder aan welke punten hij nog moet werken. "Meer duels winnen en slimmer zijn om een vrije trap te krijgen. Natuurlijk hoop ik meer assists te geven en goals te maken. Maar ik denk dat de technische staf wel tevreden over me zal zijn als ik op een goede manier mijn taken uitvoer", besluit Kjølø.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand