"Zou heel potsierlijk zijn als de mannen met een ster gaan spelen"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente Vrouwen kan aankomende zaterdag kampioen worden. Het zou de negende titel in de clubhistorie zijn. Tel daar de titel van de mannentak bij op en FC Twente heeft tien titels op zak. Dat betekent dat de Tukkers komend seizoen eventueel met een ster op de borst kunnen gaan spelen.

"Ik ging even kijken hoe het bij Ajax zat, en hun vrouwen spelen inderdaad met een logo met drie sterren", vertelt Frank Bussink in de podcast De Warming-up. Ten Voorde vult aan: "Bij PSV hebben ze twee sterren en bij Feyenoord één. Dat hebben ze te danken aan de resultaten van de mannen." "Maar mogen de mannen dan ook profiteren van de resultaten van de vrouwen?", vraagt Bussink aan zijn collega.

"Dat heb ik even nagevraagd bij de KNVB. Daar schijnen geen regels voor te zijn, de clubs kunnen dat zelf bepalen. Dus Twente kan, als de vrouwen kampioen worden, volgend seizoen met een ster op de borst gaan spelen", weet Ten Voorde. "Dat gaan ze niet doen, dat moeten ze ook niet doen. Dat slaat nergens op."

Ten Voorde gaat verder: "Bovendien roepen de vrouwen altijd het hardst dat het een andere tak is, dat je niet met elkaar moet vergelijken. Het zou heel potsierlijk zijn als de mannen met een ster op de borst gaan spelen. Volkomen terecht om dat niet te doen", aldus de clubwatcher. "Volgens mij heeft het er ook mee te maken dat bij Ajax, Feyenoord en PSV die sterren bij het logo zitten. Dus dat doen ze niet uit arrogantie."

"Maar eigenlijk zouden zij ook gewoon zonder sterren moeten spelen. Feyenoord is net begonnen... Dat is een beetje hetzelfde als dat ze op ESPN dan Ajax-Feyenoord 'de Klassieker' noemen. Je hebt maar één klassieker in het vrouwenvoetbal, dat is Twente tegen Ajax", besluit de clubwatcher. 

Lees meer:
0 reacties