Zoveel beveiligers zijn er nodig bij FC Twente-duel: "Dan plussen we"

Het veld in De Grolsch Veste
Het veld in De Grolsch Veste Foto: © BSR Agency

Het Twentse Bravo Beveiliging is vanaf komend seizoen verantwoordelijk voor de beveiliging in De Grolsch Veste. Eigenaren René Bouwman en Bert-Jan Nusmeier zijn trots.

Bravo Beveiliging won eerder de aanbesteding bij Heracles Almelo en vorige week kwam daar een krabbel bij FC Twente bij. "We zijn niet alleen sportliefhebbers, maar dit biedt ons continuïteit. Natuurlijk iets meer dan bijvoorbeeld zes keer per jaar een evenement, dat is wel duidelijk", zegt Bouwman in gesprek met Tubantia.

"Voor de uitstraling van ons bedrijf is het ook goed", zegt hij. Volgens Oldenzaler Nusmeier zijn ook de medewerkers blij met het werk: "Als het programma straks bekend is, dan staan de wedstrijden bij velen al in de agenda. Ze stemmen hun weekenden erop af."

Volgens Dennis Gerritsen, de nieuwe mede-eigenaar, moet er bij een reguliere wedstrijd van FC Twente 65 man worden ingezet. "Natuurlijk is het afhankelijk van de tegenstander, want je hebt ook risicowedstrijden, dan plussen we dat aantal", zegt de 32-jarige Enschedeër, een bekende in het vak.

Onder de beveiligers die worden ingezet zitten veel parttimers. "Vaak mensen die het alleen al prachtig vinden om een wedstrijd bij te wonen, al zien ze van het voetbal natuurlijk weinig", weet Gerritsen. "Als je voor het voetbal komt, dan moet je een kaartje kopen en op de tribune zitten", aldus Nusmeier.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand