Zwart analyseert: "Kwam niet verder dan nul goals en assists"

Daan Rots
Daan Rots Foto: © BSR Agency

Daan Rots heeft zich dit seizoen in de basiself weten te werken van FC Twente, vorig seizoen was dat echter anders en moest hij soms genoegen nemen met een invalbeurt. Bij Voetbal International wordt ook erkent dat Rots zijn credits verdient voor zijn ontwikkeling bij de ploeg uit Enschede.


Top-analist Pieter Zwart beoordeelt de progressie van de speler als opmerkelijk. "Rots is de grootste winnaar in dit seizoen van FC Twente. Vorig jaar heeft de vleugelaanvaller achter Václav Cerny genoegen moeten nemen met vooral invalbeurten. Daarin is hij niet verder gekomen dan nul goals en nul assists. Daarom is het zo opmerkelijk hoe het jeugdproduct van Twente zich dit seizoen manifesteert", meldt hij in Voetbal International.

Op dit moment heeft de rechtsbuiten zes doelpunten en negen assists op zijn naam staan. Tijdens de wedstrijd tegen AZ speelde Rots een cruciale rol bij het scoren van een doelpunt voor de Tukkers. Om zijn statement te versterken pakt Zwart er een fragment bij tegen de Alkmaarders.

"In aanloop naar de openingstreffer is de diepgang van Rots niet voor het eerst dit seizoen belangrijk voor Twente. Rots herkent de ruimte achter De Wit en sprint weg. Hilgers bedient hem met een grandioze pass. Door deze bal van Hilgers staat Twente met drie aanvallers tegenover de twee overgebleven verdedigers van AZ. Rots speelt dat slim uit. Hij neemt met links goed aan, snijdt naar binnen en vindt de vrijstaande Van Wolfswinkel aan de andere kant van het veld." Deze actie werd uiteindelijke beloond met een doelpunt.

Lees meer:
0 reacties